Smithers Hosting Female Hockey Weekend

A Female Hockey Weekend is coming up tomorrow and Sunday in Smithers.

BC Hockey -- in partnership with the Smithers Minor Hockey Association and the BC Hockey Hall of Fame -- are hosting the event, which will involve  approximately 80 to 90 female hockey players from across the northwest.

About 35 first-time players will take part in a "Try Hockey" program -- they'll get a full set of equipment, allowing them to try hockey for free.

Atom, Pee Wee and Bantam age players from around the region will participate in a skills weekend -- ending in jamboree-style games.

Members of the Northwest District Female Midget team will serve as instructors for the weekend sessions -- and will play a couple of exhibition games against Smithers Bantam Teams. 

BC Hockey Hall-of-Fame inductee Nancy Wilson will attend and participate in the on-ice sessions.  

Schedule is below:

 

SMITHERS/BC HOCKEY HALL OF FAME FEMALE HOCKEY WEEKEND SCHEDULE LEARN TO PLAY

SATURDAY, OCTOBER 14

START

END

DURATION

EVENT

LOCATION

8:30 AM

9:30 AM

1 HR

WELCOME

OLD ARENA – LOBBY

9:30 AM

10:15 AM

45 MIN

GET DRESSED

OLD ARENA

10:15 AM

11:15 AM

1 HR

ON-ICE SESSION

11:15 AM

11:45 AM

30 MIN

EQUIPMENT OFF

11:45 AM

12:30 PM

45 HR

OFF-ICE ACTIVITIES

12:15 PM

12:45 PM

30 MIN

PARENT PRESENTATION

12:30 PM

1:00 PM

30 MIN

LUNCH PROVIDED

SUNDAY, OCTOBER 15

START

END

DURATION

EVENT

LOCATION

11:45 AM

1:00 PM

1 HR 15 MIN

ON-ICE SESSION

OLD ARENA

1:00 PM

1:30 PM

30 MIN

EQUIPMENT OFF

1:30 PM

2:30 PM

1 HR

OFF-ICE ACTIVITIES